Rolf-Göran Bengtsson på Casall La Silla. Foto: Scanpix

Rolf-Göran Bengtsson till Falsterbo

Uppdaterad
Publicerad

Rolf-Göran Bengtsson är en av nio hoppryttare som förbundskaptenen Sylve Söderstrand har tagit ut till de internationella tävlingarna i Falsterbo.

Rolf-Göran Bengtsson och Casall gjorde två topprestationer när den första omgången av nationshoppningen avgjordes i belgiska Lummen.

Om drygt två veckor är Bengtsson åter aktuell för det svenska laget i nationshoppningen tillsammans med Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Niklas Jonsson, Douglas Lindelöw och Alexander Zetterman.

Även Peder Fredricson imponerade stort i nationshoppningen. I Schweiz stod svensken för två perfekta rundor tillsammans med debuterande Sibon.

”Hållpunkt på vägen”

Angelica Augustsson, Erika Lickhammer och Johan Lundh kommer också att tävla i de femstjärniga hoppklasserna under Falsterbo Horse Show.

Falsterbo är ett av delmålen innan det är dags för årets höjdpunkt – VM i Frankrike i slutet av augusti.

– Varje tävling inför VM är viktig men Falsterbo är givetvis en hållpunkt på vägen, säger förbundskaptenen Sylve Söderstrand på Ridsportförbundets hemsida.

”Inte redo”

Jens Fredricson och Malin Baryard är aktuella för VM, men ingen av dem kommer att rida de stora klasserna under Falsterbo Horse Show.

– Tornesch kan mycket väl gå VM. Han är igång och rids för fullt men är inte redo för de största internationella klasserna än. Därför har Malin en plats utöver de andra för att rida de mindre klasserna, med tanke på uppladdningen inför VM, säger Söderstrand på Ridsportförbundets hemsida.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.