• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Ross om World Cup-förslaget: Inte alls bra

Uppdaterad
Publicerad

Det verkar bli två mixade lag i World Cup of Hockey 2016.

Om det är ett bra förslag?

Det beror på vilken sorts lag det blir, anser SVT Sports experter.

Allt tyder på att World Cup of Hockey återuppstår 2016. Men det lär inte bli som det har blivit tidigare.

Arbetet just nu är inriktat på att två mixade lag ska vara med i turneringen. Huvudalternativet tycks vara ett lag med de bästa spelarna från övriga Europa, med spelare från exempelvis Norge, Danmark och Slovakien.

World Cup of Hockey

Attraheras av juniorlag

Det andra laget ser ut att bli med spelare från Nordamerika som inte tar plats i Kanada och USA. Men ett tredje alternativ ska, enligt sportsnet.ca, vara att det ska vara ett lag med unga spelare.

SVT Sports expert Patrik Ross vet vad han vill se.

– Jag vet att det har suktats efter ett tredje lag från Kanada och USA och det tycker inte alls verkar bra, sade han i Hockeykväll.

Men ett juniorlag tycker han låter bättre.

– Det attraheras man av, säger han.

Se hela Hockeykvälls-diskussionen om World Cup i klippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup of Hockey

Mer i ämnet