Ross ratar World Cup-förslaget: ”Ta med gräddan från JVM”

Uppdaterad
Publicerad

Att nya World Cup ska ha två allstar-lag, ett europeiskt och ett yngre från Nordamerika, gillas inte av SVT:s expert Patrik Ross. I stället anser han att man borde satsa på JVM-stjärnor från hela världen. ”Det är framtida NHL-spelare vi ser där”, säger han.

På fredag väntas NHL och spelarfacket meddela planerna för ett omstöpt World Cup, där två allstar-team förväntas läggas till.

Förutom Kanada, Ryssland, USA, Sverige, Tjeckien och Finland kommer det finnas ett europeiskt allstar-lag, samt ett lag med U23-spelare från Nordamerika. Konceptet gillas dock inte av SVT:s expert Patrik Ross.

World Cup of Hockey

– Om förslaget slås igenom på fredag så tycker jag inte att det känns okej att ta med ett till nordamerikanskt lag. Ska man nu ta med ett eller två lag till borde man defintivt ta ut ett allstarteam från JVM, säger han.

– Plocka med fyra kedjor plus två målvakter. Det är framtida NHL-spelare vi ser där, fortsätter Ross.

Vill se Slovakien

Förutom JVM-stjärnor vill Ross se ytterligare ett renodlat landslag bland de åtta lagen.

– Jag tycker att Slovakien borde varit med oss också. De har ett otroligt namnkunnigt lag som mycket väl skulle kunna blanda sig i ett toppresultat i World Cup. Jag tänker på (Marián, reds anm)Hossa och grabbarna som spelar i NHL, Slovakien borde bli ett av de här sju lagen, säger han, innan han tillägger:

– Och de borde defintiivt ta med gräddan från JVM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup of Hockey

Mer i ämnet