Så lockade Zlatan Luiz till PSG

Uppdaterad
Publicerad

Mittbacken David Luiz blir lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic.

Och deras snack vid en matchpaus bidrog till brassens val att lämna Chelsea.

Paris Saint Germain och Londonlaget möttes i Champions league-kvarten i våras. Chelsea gick vidare efter att ha vänt på 1–3-underläget från mötet i franska huvudstaden. Då, vid halvleksvilan, pratade de dåvarande motståndarna Zlatan Ibrahimovic och David Luiz medan de gick mot sina respektive omklädningsrum.

– Vi snackade mycket i spelartunneln och han var en stor anledning till att jag valde att gå till PSG. Han har alltid sagt till mig att han har önskat att jag ska spela i samma lag som honom, säger David Luiz till PSG:s hemsida.

Franska Ligan 2013-2014

Mittbacken, som startade vid 3–1-segern mot Kroatien i öppningsmatchen, blir den femte brasilianaren i franska ligamästarnas trupp – sedan tidigare tillhör Thiago Silva, Maxwell, Lucas och Marquinhos PSG. Och nu vill Luiz hjälpa Ibrahimovic att vinna det svensken suktar efter mest – Champions league.

– Jag hoppas att vi blir framgångsrika i allt vi spelar. Franska ligan, alla cuper och framför allt Champions league som är varje spelares dröm att vinna. Vi ska göra allt vi kan för att ge supportrarna chansen att fira en europeisk triumf.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska Ligan 2013-2014

Mer i ämnet