Zlatan grämde sig rejält efter skadan mot Chelsea. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan: ”Får inte hända, inte nu”

Uppdaterad
Publicerad

När Zlatan Ibrahimovic skadade sig tog energin slut. I en stor intervju på PSG:s hemsida berättar svensken om besvikelsen. – Jag tänkte ”det får inte hända, inte nu”, säger han.

Zlatan Ibrahimovic kan summera ytterligare en bra säsong. Han vann återigen ligan med sitt Paris Saint–Germain och slutade i topp av den franska skytteligan.

Besvikelse över skadan

Franska Ligan 2013-2014

Men allt var inte frid och fröjd. I Champions League–kvartsfinalen mot Chelsea skadade sig den svenske superstjärnan. Något han fortfarande är besviken över.  PSG vann det första mötet med 3–1, men föll i returen i London med 2–0 och slogs därmed ut. Och det utan Zlatan, som fick sitta vid sidan.

– När jag skadade mig rann all energi ur mig. Jag tänkte ”det får inte hända, inte nu.”  När jag klev av ledde vi med 2–1 och jag sa till läkaren att vi måste göra fler mål. Och så hörde jag att vi gjorde 3–1, då sa jag att det var ett perfekt resultat.  Men hur det gick sen... det vet alla, säger han i en intervju på PSG:s hemsida.

”Att deras fans applåderade betydde mycket”

Zlatan berättar även om några av de mest minnesvärda målen under säsongen. Bland annat långskottet borta mot Anderlecht.

– Det var ett bra ögonblick. Bollen kom perfekt till mig och studsade upp bra. Jag fick en ren träff, det var en bra träff. Att deras supportrar applåderade målet betydde mycket, det visar att något speciellt hände, säger Zlatan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska Ligan 2013-2014

Mer i ämnet