Se när 13-årige Tibbling utklassar ”Chippen”

Uppdaterad
Publicerad

För åtta år sedan krossade då tretton år gamle Simon Tibbling dåvarande landslagsstjärnan Christian ”Chippen” Wilhelmsson – och drömde själv om landslaget.

Att han skulle skjuta Sverige till EM-semifinal och OS vågade inte svenska folkets nya hjälte ens drömma om.

Simon Tibblings sena kvitteringsmål i går mot Portugal ordnade stort blågult jubel, EM-semi mot Danmark och en plats i OS 2016 i Rio de Janeiro.

För åtta år sedan mötte Lilla Sportspegeln en trettonårig BP-talang vid namn Simon Tibbling. Han utmanade landslagsmittfältaren Christian ”Chippen” Wilhelmsson i en trixduell – och vann.

U21-landslaget

– Jag hoppas att jag har spelat i landslaget när jag är 25 år i alla fall, svarar Tibbling på programledaren Henrik Johnssons fråga om landslagsdebut.

I dag är han 20 år – och har redan tagit Sverige vidare till semifinal i U21-EM, och OS för första gången sedan Barcelona 1992 på herrsidan.

Se klippet med trettonårige Simon Tibbling ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-landslaget

Mer i ämnet