Alpin skyltbyggare utslängd efter skandal

Uppdaterad
Publicerad

Storslalomen i Adelboden drabbades av en skandal när norrmannen Henrik Kristoffersen tvingades bryta efter att en skyltbyggare förirrat sig in i banan.

– Vilken skandal, de hade ju ändå varit extra noga med säkerheten före tävlingen, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg i samtal med kommentatorn Johan Ejeborg.

Det var en skyltbyggare på skidor som kom in i tävlingsbanan, som skulle fixa med bra exponering för reklamskyltar. Han blev sedan utslängd från tävlingsområdet. Skyltbyggaren trodde troligen att det skulle bli ett uppehåll efter nr 30 innan Kristoffersen kom med startnummer 31. 

Världscupen i alpint

Kristoffersen, som låg ungefär som svenskarna vid de första mellantiderna, hade bara slutbranten kvar när mannen med ryggsäck kom i vägen.

Norrmannen styrde undan och undvek en krasch.

Kristoffersen körde om sitt åk och var precis före svenskarna på 21:a plats. Den 19-årige talangen åkte sedan upp sig till 13:e plats efter andra åket.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet