• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Skellefteås stjärnförvärv fult bentacklad

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteås Mikko Lehtonen knätacklades fult i slutsekunderna och fick ledas av isen. En annars lugn CHL-match fick ett onödigt slut.

– Det där brukar leda till korsbandskador, säger SVT Sports expert Challe Berglund.

Med bara några sekunder kvar av matchen Sönderjyske-Skellefteå bentacklades Skellefteås stjärnförvärv, Mikko Lehtonen, av Sönderjyskes Kristoffer Mohr.

Lehtonen låg först kvar en bra stund innan han fick ledas av isen. Mohr fick matchstraff och ett rejält slagsmål uppstod.

Champions League 2014-2015

SVT Sports kommentatorer rasade mot tacklingen.

– Det är så dåligt. Det är fruktansvärt tråkiga bilder och det gör mig uppriktigt förbannad. Varför i allsindar gör han sådär när det bara är sekunder kvar att spela, säger Chris Härenstam.

”En bild ingen i Skellefteå vill se”

– Det där en bild som ingen i Skellefteå vill se. Det är sådana där situationer som korsbandet går, säger Challe Berglund.

Skellefteås lagkapten Erik Forssell, som blev tremålsskytt i matchen, var också bekymrad.

– Vi får bara hoppas att det inte var så illa men det såg inte så jättebra ut. Han kan bli borta alltifrån en dag till en lång tid, säger Forssell till SVT Sport.

– Om det är en allvarlig knäskada är Skellefteå illa ute för det är en spelare som de verkligen behöver. Offensivt tycker jag att han är Skellefteås bästa spelare och otroligt skicklig, säger SVT Sports expert Mikael Renberg.

”Kan avsluta en karriär”

– Jag hörde att det tog både på knä och lår. Men det kommer nog inte att gå att få reda på något förrän vi är hemma i Skellefteå. Det ger smolk i bägaren. Man gör inte sådär, det är respektlöst, säger tränaren Hans Wallson till Norran.

Sportchefen Lasse Johansson är också bedrövad över tacklingen.

– Det där kan avsluta en karriär, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet