Foto: SVT

SOK-chefen: ”Även min faster måste förstå”

Uppdaterad
Publicerad

Även om utredningen ger grönt ljus för att söka vinter-OS 2022 återstår ett hinder. Ytterligare 2,5 miljarder kronor måste till i investeringar för att spelen ska kunna genomföras.

– Vi anser att det är en rimlig summa som vi behöver hjälp med av kommuner och privata investerare, säger SOK:s ordförande Stefan Lindeberg till SVT Sport.

Utan att den biten förankrats vill inte Lindebergs SOK, som även ska ha med sig RF och handikappidrotten, ge klartecken till en ansökan. Redan på torsdag ska man ha en sittning med utredaren Jöran Hägglund för att ytterligare fördjupa sig i siffrorna.

OS 2022

– Det ska vara så enkelt att till och med min faster förstår vad det här handlar om. Vi ska inte hamna i en diskussion med grupper emot varandra. Och vi ska absolut inte rusa iväg utan sätta oss med de intressenter som finns, säger Lindeberg som dock tycker att det var skönt att få svart på vitt att spelen går att genomföra utan statliga garantier.

Liksom utredaren Jöran Hägglund tycker Lindeberg att förhöjningen av Flottsbrobacken är det mest spektakulära och överraskande i utredningen:

– Flottsbrobacken kan bli ett landmärke. Att gör den förhöjningen, till en rimlig kostnad, är väldigt spännande att gå vidare med.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS 2022

Mer i ämnet