Svensk skrattmatch i VM – 33-5!

Uppdaterad
Publicerad

Det blev hela 33-5 till Sverige i kvartsfinalen mot Vitryssland i dag. Hammarbys Adam Gilljam gjorde flest mål med sina sju.

Gilljam inledde även målskyttet i den tredje minuten. Vid halvtid stod det 17-3 men det svenska bandylandslaget slog inte av på takten.

Det tog bara 29 sekunder av den andra halvleken innan Johan Löfstedt ökat på ledningen till 18-3.

Bandy-VM 2014

–Vi ville ju köra på riktigt, även om vi så klart inte gick på 100 procent. Men vi kan inte gå ut där och åka på en skridsko. Dels är det dålig respekt mot dem och då skulle de heller inte lära sig något av oss, vilket är meningen med sådana här matcher. Och, framför allt, vi skulle frysa ihjäl, säger femmålsskytten Daniel Andersson till TT.

Christoffer Edlund gjorde sex mål. Sverige hade tio olika målskyttar.

Utklassningen är dock inget som är särskilt positivt för bandysporten i stort.

–Vi måste verkligen ta oss en funderare på om vi vill ha en sån här match i ett VM, säger Marcus Norman, medlem av det internationella bandyförbundets tekniska kommitté till TT.

I lördagens semifinal väntar Kazakstan. I gruppspelet vann Sverige över Kazakstan med 11-2.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bandy-VM 2014

Mer i ämnet