Claesson upprörd inför bandy-final

Sverige gick fram till VM-final efter att ha slagit Kazakstan med 4-3 efter mycket stora besvär i 24 minusgrader. Nu väntar hemmanationen Ryssland på Trudstadion i Irkutsk.

Med fem minuter kvar rakade en kazak in 4-4 men dömdes korrekt bort för offside. Det var dock stort palaver innan domarens tecken gick fram.

På tilläggstid hade Kazakstan flera feta chanser att kvittera men Andreas Bergwall fick rädda Sveriges mål. Och Sverige kunde mycket väl fått en straff emot sig under kazanska offensiven. Trots det var Sveriges förbundskapten Jonas Claesson irriterad på domarna.

Bandy-VM 2014

– Straffen de fick var en ren gåva, och det är ju inte första gången nåt sådant händer här borta. Och så tycker jag att vi borde haft två straffar, en i varje halvlek. Men det är så det är, tydligen. Den korta tiden vi har på oss för återhämtning är också en gåva åt ryssarna, säger han.

16 timmar mellan semi och final

Efter slutsignal hade Sverige bara 16 timmars vilotid till finalen som äger rum klockan 06.00 svensk tid på söndag. Irkutsk ligger åtta timmar före Sverige vad det gäller tidszonen så det betyder att finalen spelas klockan 14.00 lokal tid. Då ska det enligt prognosen bli 31 grader kallt.

Rysslands möte med Finland spelade fyra timmar tidigare än Sveriges match och de får alltså 20 timmars vila inför finalen.

Det var en helt annan match än i gruppspelet när Sverige vann med 11-2.

Erik Pettersson visade med sitt 4-2-mål, då han tog ner en lyra med skaftet av klubben och sedan jonglerade in bollen, och fina spel att framtiden redan är här.