”Tele2 håller inte måttet”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys säkerhetschef Göran Rickmer ger nu sin syn på gårdagens bråk inne på Tele2 Arena – och ger både arenan och säkerhetsarbetet underkänt. – Med facit i hand från gårdagen... Den håller inte måttet. Det är självklart, säger han till SVT.

Om en knapp vecka är det Stockholmsderby på Tele2 Arena, Djurgården-AIK. Hammarbys säkerhetschef Göran Rickmer ger en oroande bild av säkerheten på arenan efter gårdagens upplopp mellan Hammarby och Gais.

– Det vore ju idioti att säga att det är en säker arena. Men därmed inte sagt att den inte kommer vara säker till nästa match. Man måste lära sig av det som hänt och vidta åtgärder, säger han till SVT.

Superettan

– Vi har misslyckats. Vi ska vara självrannsakande och tillsammans med arenaägaren ska vi säga att det höll inte. Nu är frågan – vad gör vi nu?

Fansen tog sig förbi låsta dörrar igår, och det ska utredas och förhindras. Under oroligheterna igår kastade Hammarby-anhängare stolar och annat ner mot Gais-klacken.

– Det de gjorde var jävligt fegt. De ställer sig ovanför och kastar. Där finns det kvinnor, barn och vanlig ståplatspublik, säger Rickmer.

Idag publicerade Bajen Fans, en av Hammarbys supporterorganisationer, en text på hemsidan där de tog avstånd från händelsen.

”Det beteendet är inte acceptabelt, dessa scener vill vi inte se utspelas på våra matcher.

Hur detta kunnat inträffa överlämnar vi till de säkerhetsansvariga för arenan att omedelbart se över och åtgärda.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan

Mer i ämnet