Foto: Scanpix

Tittarna: ”Varför ha två olika platser?”

Uppdaterad
Publicerad

Nyheten om att SOK föreslår att Sverige ska söka vinter-OS 2022 i Stockholm och Åre har väckt diskussion på SVT Sports Facebooksida.

Många som diskuterar på SVT Sports Facebooksida är positiva till att Sverige vill söka OS, medan flera ställer sig frågande till ett delat arrangemang.

”Varför ha OS på två olika platser? Blir ju som två olika OS. Gör inte samma misstag som hockey-VM 2013 och fotbolls-EM 2020!!!!”

Anders Troedsson

”Med rätt upplägg ang finansiering, självklart!”

Zeke Eklund

”Lite skeptiskt till att en stad där lätt snöfall är skäl att 'pga svåra väderförhållanden är det stora förseningar i lokaltrafiken' ska kunna ordna ett sånt arrangemang som ett vinter-OS innebär.

Fredrik Göransson

”Vinter-OS låter konstigt i Stockholm. Varför kan man inte ha OS i Norrbotten? Garanterad snö och kyla varje år. Är inte det bättre än tösnö och slask?”

Angelika Marielund-Holmqvist

”Go for it! Vore ju riktigt grymt att ha ett OS i Sverige igen!”

Thomas Appelqvist

”Vinter-OS i Stockholm????? Om det ska sökas vinter-OS ska det väl hållas i en stad med vinterstämning. Och det är ca 60 mil mellan Stockholm och Åre. Sammanhållna spel är bättre och vi vill ha skidspår i snö och inte i slask. Sverige har redan minst två utmärkta arenor för längd och skidskytte, Falun och Östersund. Kan Lillehammer så kan vi också ha det i en mindre stad. Tråkigt förslag...”

Dan Eriksson

”Med tanke på den senaste tidens publikskandaler så känns inte Stockholm speciellt lämpligt. Vinter-OS i Sverige, gärna det men på platser där det garanterar är vinter!”

Nettan Eskilsson

”Låter asnice, men, vem betalar?”

Fredrik Dietrichson

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.