Tredje raka för Tinne

Uppdaterad
Publicerad

Gårdagens Grand Prix gick inte alls som planerat. Men när det var dags för kür i dag tog Tinne Vilhelmson Silfvén rejäl revansch – svenskan tog sin tredje raka världscupseger i Stockholm. – Fantastiskt kul att få vinna här hemma, säger dressyrstjärnan till SVT Sport.

Under gårdagens Grand Prix var ”Anton” spänd vilket resulterade i flera missar. Till küren lyckades Vilhelmson Silfvén behålla energin, men samtidiigt ha kontroll.

– Han (Don Auriello) var jättejätteduktig, jag hade väldigt mycket av samma tryck som igår, men jag kunde temeperera det. Det var natruligtvis lite nervöst efter gårdagen när han var så överladdad, men det blev lagom till i dag – det var kul, säger Tinne Vilhelmson Silfvén till SVT Sport.

Sweden International Horse Show

”Fantastiskt kul att få vinna här”

Ekipaget fick 80, 875 procent – segern var Vilhelmson Silfvén och Don Auriellos tredje raka i världscupen i Stockholm.

– Fantastiskt kul att få vinna här hemma.

– Det känns väldigt skönt efter gårdagen att jag kan rida med den här känslan, det är jag väldigt nöjd med.

– Jag hittade precis lagom laddning i ”Anton” som jag behöver för att visa upp honom.

Gårdagens Grand Prix-vinnare, Hans Peter Minderhoud/Glock's Fliirt blev tvåa med 79,250 procent.

För svensk del stod även Minna Telde och Santana för en riktigt stark insats. Med 76,550 procent slutade de trea.

EM-planen: Tävla ”Anton” sparsamt

Nästa sommar väntar EM i Aachen – för att ha ”Anton” ska vara i toppform då väljer Vilhelmson Silfvén nu att tävla honom sparsamt.

– Just i dag känns det ju bra. Jag ska vara lite rädd om honom och göra lagom mycket – nu är han så pass duktigt. Jag ska vara rädd om honom och inte rida för många tävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden International Horse Show

Mer i ämnet