Två otäcka krascher i super-G

Uppdaterad
Publicerad

Under damernas sittande super-G kraschade två amerikanskor otäckt. Båda fick föras till sjukhus i helikopter.

Vi fick se två otäcka krascher under damernas sittande super-G under måndagen. Två amerikanskor kraschade under kort tid, varav en av de stora favoriterna.

Alana Nichols, som i Vancouver tog två guld och fyra medaljer och som har ett silver i sittande störtlopp från Sotji, tappade fästet, balansen och föll med huvudet före.

Paralympics 2014 alpint

Strax därefter kraschade landsmaninnan Stephani Victor väldigt otäckt och studsade in säkerhetsnätet. Båda amerikanskorna fick föras med helikopter till sjukhus men ska ha varit vid medvetande.

”Man har en klump i magen”

– Jag får alltid ont i magen när det händer sådana här grejer. Jag hoppas verkligen att allt gick bra men man har en klump i magen. Det känns jobbigt, helt klart, säger SVT:s expert Ronny Persson.

Tidigare under spelen har amerikanen Tyler Walker också han kraschat illa. Detta i lördagens sittande störtlopp. I går uttalade sig Alana Nichols om riskerna och farorna med tävlingen.

Orolig inför loppet: ”Kaotiskt”

– Vi är utelämnade till banans förhållanden, liksom maskinen (kallad mono-ski, som är fäst på skidan för att absorbera slag och stötar). Om stötdämparen ska prestera under det trycket, reagerar vi ju på hur maskinen reagerar. Det är kaotiskt, sa Nichols till New York Times.

Expert Ronny Persson anser att banan har sin del i krascherna.

– Underlaget är lite för slagigt och det blir för svårt att hålla kontroll på grejerna.

Enligt uppgifter till SVT Sport har Alana Nichols käke gått ur led, och Stephani Victor har drabbats av en svårare hjärnskakning. Detta är i nuläget de skador som man känner till.

Tyskan Anna Schaffelhuber tog guldet, hennes andra under spelen, före österrikiskan Claudia Lösch och Laurie Stephens, USA.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics 2014 alpint

Mer i ämnet