Tyskland ska ha alla tillgängliga

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland har haft sjukdomsproblem och sju spelare har varit drabbade av influensa men till kvällens kvart mot Frankrike på Maracana i Rio ska alla spelare vara tillgängliga.

Det betyder att Miroslav Klose kan få en ny chans att slå målrekordet på 15 i VM-slutspel som han delar med Ronaldo.

Troligen börjar han på bänken medan Thomas Müller får starta.

Fotbolls-VM: Tyskland

– Det kommer att avgöras på mittfältet. Det är där matcherna ofta avgörs. Det handlar om att vinna boll och sedan gå till anfall, säger Bayern Münchenspelaren Toni Kroos på presskonferensen.

Troligtvis flera ändringar i Frankrike

I Frankrike är mittbacken Mamadou Sakho tillbaka efter ljumskproblem. Karim Benzema är given på topp men det återstår att se om han får sällskap av Olivier Giroud eller Antoine Griezmann.

Mötet mellan de europeiska stormakterna har många historiska kopplingar både på och utanför planen. Allt i från Andra världkriget till den västtyske målvakten Toni Schumachers överfall på Patrick Battiston vid VM 1982.

– Vi har en gemensam historia men vi ska skriva vår egen mot Tyskland, säger den franske Tottenhammålvakten Hugo Lloris.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Tyskland

Mer i ämnet