Foto: TT Nyhetsbyrån

Uppgifter: Elm-trion återförenas

Uppdaterad
Publicerad

Två Elm-bröder i Kalmar FF kan bli tre. Enligt nederländsk media är AZ Alkmaar-spelaren Viktor Elm så gott som klar för en återkomst i den svenska klubben. – Jag tror att de här bröderna i slutfasen på sin karriär har en målsättning att spela tillsammans, säger tränaren Peter Swärdh till SVT Sport.

Sedan tidigare finns Rasmus och David Elm i Kalmar. Nu uppger nederländsk media att guldtrion kan återförenas inom en snar framtid.

– Det ryktet är väl oundvikligt på något vis, Viktor har ju varit ute en lång period nu och är en stark spelare, säger Swärdh.

Allsvenskan 2015

Viktor Elm ska ha uttryckt en önskan om att återvända till Kalmar och AZ Alkmaars klubbdirektör Earnest Stewart ser inte ut att stoppa svensken.

Samtliga bröder tog guld med Kalmar 2008. David Elm kom tillbaka till klubben 2013 och förra veckan blev det klart att Rasmus Elm återvänder. Nu återstår att se om den tredje brodern ansluter.

– Jag tror att de här bröderna i slutfasen på sin karriär har en målsättning att spela tillsammans, men sedan när det blir som tränare vet jag inte det just nu men vi får se, säger Swärdh.

”Kan hota de allra bästa”

Den sjukdomsdrabbade Rasmus Elm slutade nyligen i CSKA Moskva och Swärdh tror att den förre landslagsmannen kan bli lika bra som tidigare.

– Han är väldigt bestämd på att starta upp den här resan för att bli lika bra som han var tidigare för att själv kunna göra det valet om han vill spela i landslaget igen eller om han ska bli professionell spelare eller spela vidare i Kalmar. Det tror jag att han kommer att klara av den resan, men den hastigheten på den resan är väl lite mer skriven i stjärnorna, säger han.

Hur bra är Rasmus när han är som bäst?

– Framför allt en väldigt klok spelare som man vill ha i sitt lag, han gör väldigt mycket rätt saker på plan och är väldigt svår att komma åt, säger SVT Sports expertkommentator Markus Johannesson.

Hur bra blir Kalmar i år?

– Jag tror att vi är inne i ett bygge där vi långsiktigt ska bli så bra så att vi faktiskt kan komma tillbaka som Kalmar gjorde under en period att hota de allra bästa, säger Swärdh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet