Foto: Scanpix

Ursnabb rehab av Richardsson

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Richardsson ligger långt framme i rehabträningen – redan håller han jämna steg med övriga svenska åkare när de tränar på rullskidor.

– I dag var han till och med starkare än flera av oss, säger en imponerad Calle Halfvarsson till Expressen.

Daniel Richardsson har rehabtränat stenhårt för att komma tillbaka från knäskadan han ådrog sig i samband med den tragiska bilolyckan i juli.

Han har gymmat mycket och den senaste tiden har han börjat åka rullskidor med övriga svenska åkare, skriver Expressen.

– Det har gått betydligt bättre än vi förväntat oss. Daniel har kommit igång tidigare än vi trodde var möjligt, säger landslagsläkare Per Andersson till SVT Sport.

– Men vi måste vara väldigt ödmjuka inför att det har gått fort – bakslag är inte jätteovanliga i de här sammanhangen, fortsätter Andersson.

”Han ska vara med på OS”

När Richardsson kan börja löpträna och åka skidor på snö är fortfarnade oklart.

Förbundskaptenen Rikard Grip tror att det nu är den mentala biten som blir viktigast. Men precis som Richardsson själv tror Grip att det blir en start vid OS i Sotji.

– Som vi sa redan i augusti är målet att han ska vara med på OS – det är hans egna ord. Han strävar efter att vara med där, säger Grip till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.