Patrik Kittel på hästen Toy Story. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dressyrexperten tror att Kittel slåss om segern

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Kittel och Toy Story slog till med en andraplats i fredagens Grand Prix-klass – knappt slagna av Jessica von Bredow-Werndl på Unee BB. Och SVT Sports expert tror att det kommer stå mellan dessa två ekipage i küren. – Det ska bli spännande, säger Gunilla Byström.

I eftermiddag ska världscupdressyren i Scandinavium avgöras – och de nästa sista världscuppoängen innan finalen i Las Vegas delas ut.

Det var är ett svenskt ekipage som visade riktigt bra form i gårdagens Grand Prix. Patrik Kittel och Toy Story knep andraplatsen, bara 0,28 procent efter segraren Jessica von Bredow-Werndl med Unee BB.

Göteborg Horse Show 2015

– Min magkänsla säger att det står mellan Jessica och Patrik, säger SVT Sports expert Gunilla Byström inför Grand Prix Küren, det fria programmet till musik.

Vad har du för förväntningar i dag?

– Förväntningar att vi ska få se några riktigt bra rundor av framförallt Jessica, Patrik och naturligtvis Isabell (Werth). Det ska bli spännande att se om Edward (Gal) har fått ordning på Glock’s Voice på morgonträningen, om han är mer avspänd nu.

Partik Kittel sa i går att Toy Story har toppform, och det ser ut att bli en spännande fajt i eftermiddag.

– Det var ju hårfint mellan de två igår (Kittel och Jessica von Bredow-Werndl ), men nu vet vi att Jessica har en ny kür och har troligtvis ökat svårighetsgraden, men det ska bli spännande.

Küren avgörs under eftermiddagen med start klockan 17.00 i Play. Patrik Kittel har startnummer 7, beräknad starttid 18.10. Totalt sex svenska ekipage tävlar.

Se startlistan

Aktuell ställning i världscupen

Så här startar svenskarna

1. Caroline Darcourt – Paridon Magi, beräknad starttid: 17.00

3. Malin Hamilton – Fleetwood, beräknad starttid: 17.20

4. Jennie Larsson – Zircoon Spring Flower, beräknad starttid: 17.30

6. Maria von Essen – Ferdi, beräknad starttid: 17.50

7. Patrik Kittel – Toy Story, beräknad starttid: 18.10

10 di Lapponia T – Paulinda Friberg, beräknad starttid: 18.40

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg Horse Show 2015

Mer i ämnet