VM-guld till Emma-Nellie

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-åriga jetski-åkaren Emma-Nellie Örtendahl ledde från start till mål vid tävlingar i Sharjah i Förenade Arabemiraten – och bärgade sin första VM-titel. ”Det känns riktigt bra. Jag är väldigt nöjd med mina prestationer – jag har jobbat hela hårt hela året för det här”, säger Örtendahl till SVT Sport.

Svenskan behövde bara fyra poäng till för att säkra titeln, och trots att hon var nere i vattnet inledningsvis så var det aldrig snack om saken. Varv för varv utökades ledningen till den jagande Jennifer Menard, Frankrike och Beatriz Courtinal, Portugal.

– Det var inte jättehård konkurrens, jag jobbade på så hårt jag behövde. I början var jag lite stressad och sladdade till lite. Men sedan hämtade jag upp det och lugnade ned mig – så då gick det hela vägen, säger VM-segraren Örtendahl till SVT Sport.

Svenskan har varit helt överlägsen hela säsongen och vunnit samtliga race utom ett som hon deltagit i under året. Det andra finalloppet, säsongens sista race, körs på onsdagen.

– Jag kommer köra allt jag har imorgon också. För det är klart att jag vill vinna sista racet också.

Det är andra året som Örtendahl tävlar i VM-serien. I fjol kom hon tvåa efter att ha kraschat i finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.