Wernerson: ”Trodde de skulle ha mer tålamod”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports fotbollsexpert Thomas Wernerson trodde att Man United skulle ha mer tålamod med David Moyes.

– De skrev ju ett sexårskontrakt vilket visade att de trodde på honom men kanske har han fått spelarna emot sig och att klubben inte kände att den hade något val, säger Wernerson.

Det ryktas om Louis van Gaal, 62, den holländske förbundskaptenen som kommer att kliva av efter VM i sommar. Han har även tränat Bayern München och Barcelona. Han har under säsongen kopplats ihop med Tottenham i Premier League.

– Kanske är det han och om det är på det viset tror jag att man redan gjort det klart innan man gick ut och berättade om att Moyes fått sparken, säger han.

– Trodde dock på mer tålamod från Uniteds sida så ur den aspekten kom det här oväntat.

Wernerson tycker inte att det funnits någon geist i årets upplaga av Man U. Han tror dock inte att den förre legendariske tränaren Sir Alex Ferguson, som satt 27 år på posten innan han själv valde Moyes till sin efterträdare, skulle lyckats nämnvärt bättre.

– Kanske skulle han fått ut mer bara genom sin blotta närvaro i omklädningsrummet. Moyes hade ju egentligen ett omöjlligt läge och hade inte alls den tyngden. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.