Se när Broberg punkterar matchen mot Hammarby. Klipp från Bandypuls.se. Foto: Sebastian Lamotte / BILDBYRÅN

Broberg vann den avgörande matchen mot Hammarby – tog sista slutspelsplatsen: ”En bonus”

Broberg vann den direkt avgörande matchen mot Hammarby på Zinkensdamms IP med 5-2 och tog den sista åttondelsplatsen.

– Jag är glad och stolt över grabbarna. Det var en stark avslutning av serien. Det var en bonus att vi tog det här och en jätteskön känsla, säger Brobergs tränare Andreas Westh till Bandypuls.

Det var klara förutsättningar inför kvällens hetaste match där den sista slutspelsplatsen stod på spel. Hammarby skulle ta sig till åttondel vid vinst eller oavgjort. Broberg behövde vinna när grundserien avslutades i kväll.

Med tio minuter från slutet säkrade Broberg segern. Karl Tagesson tog sig fram och avlossade ett tungt skott utifrån för 4-1 och stort jubel utbröt hos den tillresta klacken.

Hammarby fick se slutspelsplatsen glida ur händerna

Hammarby tog ett grepp om åttondelsfinalen genom att ta ledningen med 1-0 i slutet av den första halvleken. Melker Broberg tog sig fram på högerkanten och frispelade David Jansson som kunde utnyttja sin fart och lägga in 1-0.

I början av andra halvlek vände Broberg på matchen. Först klippte Tatu Ässämäki in 1-1 på en hörna och ett par minuter senare frispelade Fritiof Hagberg Jesper Öhrlund i djupet. Från vänstersidan drog han in 1-2 och Söderhamnslaget hade då en plats i åttondelsfinalen.

”Det är jävligt tungt”

Det förstärktes när Erik Jonsson drog in en högerhörna för 1-3 för Broberg.

Med facit i hand förlorade Hammarby sin slutspelsplats när det blev förlust med 6-1 i snökaoset mot nästjumbon Motala i onsdags.

– Det är jävligt tungt. Vi har kämpat oerhört hårt den här säsongen. Det är svårt att sätta ord på det när det tar slut på det här sättet. Vi blir för passiva i andra halvlek, säger David Jonsson.