Landslagsstjärnan inför finalen: ”Är jobbigt”

Uppdaterad
Publicerad

Två dygn kvar till SM-finalen – då laddade Andreas Westh, Bollnäs och Hans Andersson, Edsbyn upp inför hälsingederbyt i Gomorron.

– Vi längtar och suktar efter ett guld, säger Bollnäs lagkapten Westh.

Nerverna börjar smyga sig på hos landslagsduon som kommer spela den åtråvärda SM-finalen på lördag.

– Det är jobbigt. Dels är bandyfinalen stor i sig, och att komma till finalen är väldigt svårt, du måste ha ett bra lag. Sen möter vi Edsbyn i det här fallet, det är någonting historiskt och det känns i kropparna. Det är någonting stort på gång, säger Bollnäs lagkapten Andreas Westh till SVT Sport.

– Det är ganska bra koll på nerverna än så länge tycker jag. Det är mest att njuta än så länge och inte fundera så mycket på finalen än, säger Edsbyns Hans Andersson.

”Kommer slå det mesta”

Det är första gången lagen möts i en SM-final.

– Jag tror det blir en häftig inramning på Tele 2, säger Westh.

– Just den här helgen som kommer nu kommer slå det mesta, konstaterar Andersson.

Bredd mot spets

Stjärnorna ser olika egenskaper i sina lag som kommer föra dem mot det åtråvärda guldet.

– Vi har jättegoda chanser, tror jag. Det är två jämna lag som vunnit var sin match mot varandra i år. Vi har en bred trupp, många bra, hög kompetens. Vi har nyss spelat och är inne i det, säger Andersson medan West kontrar:

– Våra spetsspelare är väldigt bra, många landslagsspelare. Vi har spetsen, mycket rutin. Sen var det väldigt längesen Bollnäs vann ett SM-guld, 1956. Vi längtar och suktar efter ett guld, säger Bollnäskaptenen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.