Kalix vann ”hemmamatchen” – inför 34 åskådare

Uppdaterad
Publicerad

34 åskådare på läktarna och ”hemmamatch” i Uppsala. Då vände Kalix mot Broberg och vann med 7–4 – drygt 90 mils resväg från sin riktiga hemmaplan.

Broberg inledde bäst i Relitahallen och tog ledningen med 3–1 innan det så kallade hemmalaget vaknade till liv.

Kalix vände till 5–3 efter att Antti Ekman och Christoffer Norin varit inblandade i tre av de fyra målen.

Trots Robert Dammbros reducering kunde Kalix göra ytterligare ett ryck och fastställa slutresultatet till 7–4.

Tvingades spela i Uppsala

Anledningen till att matchen spelades i Uppsala var kyla och att förbundet inte ville flytta speldatumet.

– De har redan en inställd match sedan förr, och programmet är så komprimerat att det inte går att få in en match på annat sätt. Det här medför såklart ett inkomstbortfall för dem, men vi är tacksamma att det gick att genomföra matchen, säger Lasse Wennerholm på förbundet till TT.

Och fortsätter:

– Kravet från Kalix sida var en sådan avslagstid så att de skulle hinna resa till och från matchen under samma dag.

34 åskådare – men fler köpta biljetter

Bara 34 åskådare såg matchen och inkomstbortfallet beräknades till 200 000 kronor. En tröst för klubben var att många i Bandysverige ändå valde att lösa biljett till matchen för att stötta klubben.

– Som det ser ut nu är det 300 personer som fört över olika summor. Ett flertal har dessutom sagt att de betalat in på bankgiro, men det ser vi inte förrän i morgon. Och så har vi haft några här som betalat kontant, säger Kalix kanslist Anette Wikström till Bandypuls.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.