Det är färdigspelat för den här säsongen för Daniel Mossberg som stängs av fyra matcher. Foto: Bildbyrån.

Mossberg stängs av fyra matcher: ”För jävligt”

Uppdaterad
Publicerad

Bandyförbundets disciplinnämnd stänger av Sandvikens stjärna Daniel Mossberg i fyra matcher inför kvällens fjärde SM-semifinal mot Västerås. Därmed är säsongen över för Mossberg eftersom en eventuell SM-final kommer som match nummer tre. ”För jävligt”, säger Mossberg.

– Här anser vi att han inte har brytt sig om en enda möjlighet att försöka stoppa spelaren genom att försöka ta bollen. Utan respekt utdelar han det här slaget som kan leda till skada. Därför utdömer vi fyra matcher, säger Bengt Arwidson ordförande för disciplinnämnden till SVT Sport.

Mossberg är helt oförstående till nämndens utslag.

– Det känns för jävligt, det gör det. Jag har sett den hundra gånger. Jag tycker inte att jag sätter klubban i spelaren, det vet jag att jag inte gör. Kollar man på min hand så har jag den på samma ställe hela tiden. Jag spearar honom inte i alla fall. Sen att jag träffar honom olyckligt, det får jag väl stå för, säger en frustrerad Mossberg till SVT Sport.

Två motanmälningar från Sandviken

Under det senaste dygnet har Saik, som leder matchserien med 2–1 och kan avgöra på hemmais i kväll,  motanmält VSK:s Simon Jansson och Jonas Nilsson men fått avslag.

De spelarna frias helt eftersom domarna sett dessa två situationer.

– Då har vi inte möjlighet i disciplinnämnden på grund av att domarens beslut är slutgiltigt. Det står i våra tävlingsbestämmelser, säger Arwidson.

–  Jag tror de kommer få det kämpigt de som sitter i disciplinnämnden om allt ska tas upp. Själv går jag mest och funderar och tycker att allt är för jävligt, säger Mossberg. 

Jansson, som tvingades utgå efter händelsen, är tillbaka i kvällens semifinal, uppger VSK-tränaren Michael Carlsson för P4 Västmanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.