Benjamin Pizzoni Elfving räddade fyra av fem straffar för Sandviken. Foto: Bandypuls

Sandviken vann straffdrama mot Broberg – Benjamin Pizzoni Elfving räddade fyra straffar

Det blev ett straffdrama när SM-slutspelet i bandy avgjordes.

Vinnare blev till slut hemmalaget Sandviken.

Stor matchvinnare: Målvakten Benjamin Pizzoni Elfving – som räddade fyra av gästande Brobergs fem straffar.

– Jävligt skönt, säger han.

När bandyns SM-slutspel inleddes på måndagskvällen blev det en rejäl rysare i Sandviken.

Hemmalaget inledde bäst och tog tidigt ledningen genom Albin Airisniemi.

Saik gjorde tre raka mål

Men gästerna tog över och gick upp till 3–1, innan Airisniemi reducerade strax innan pausvilan.

I den andra halvleken var det länge Sandviken som hade initiativet, och via tre raka mål, bland annat två nästan identiska hörnmål av lagkaptenen Daniel Berlin, såg laget ut att säkra segern.

Straffar fick avgöra

Men Broberg spelade upp sig, och tog via först en reducering och sedan en kvittering matchen till förlängning.

Den blev mållös, vilket gjorde att matchen fick avgöras på straffar.

Målvaktshjälten: ”Jävligt skönt”

Där blev Sandvikens målvakt Benjamin Pizzoni Elfving matchvinnare i det som var hans första SM-slutspelsmatch i karriären. Han räddade fyra av gästernas fem straffar, vilket gör att Sandivken nu leder åttondelsfinalen med 1–0 i matcher.

– Jävligt skönt! Riktigt, riktigt skönt. Då släpper nerverna och glädjen bara sprids ut i kroppen, säger Pizzoni Elfving till Bandypuls, apropå känslan när han räddade den fjärde straffen – och därmed avgjorde matchen.

I och med segern kan Sandviken redan på onsdag avgöra matchserien och gå till kvartsfinal.

I kvällens andra åttondelsfinal vann Gripen med 8–6 mot Frillesås.