Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kalle Mårtensson och Arvid Tapper jublar efter 5-0. David Pizzoni deppar i bakgrunden. Foto: Bildbyrån

Blytung Hammarbyförlust mot jumbon: ”Ber om ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

Jumbon Sirius var laddat inför mötet av derbykaraktär mot Hammarby och vann med 9-3. Uppsalalaget var sylvasst i effektiviteten och gick till pausvila med 7-0.

– Vi får be om ursäkt när vi kommer hit med mer fans än vad Sirus har och inte bjuder till bättre än så här, säger Hammarbys kapten Robert Rimgård.

Det var motsatta känslor i Sirius som kämpat under säsongen och underpresterat.

– Vilken jävla halvlek, det känns som om det lossnar lite. Vi är jävligt bra från start. Vi har haft lite svårt att få in bollen men idag har vi haft medstuds, sade Stefan Kröller som gjorde sina två första mål för säsongen just i dag till Elitserien Live i pausen.

På tolv matcher inför dagens urladdning hade Sirius gjort 32 mål – nu kom sju i en halvlek.

Kröller hade svårt att sätta in halvleken i ett historiskt sammanhang.

– Jag vet inte, det är lite svårt att tänka tillbaka just nu, funderade en märkbart berörd Kröller.

Hammarby har nått botten

Ändå var Hammarby, som före dagens match bara hade två poäng upp till direkt kvartsfinalplats, förvarnat.

– Det är ett desperat lag och kommer att slåss för livet. De kommer att kliva på tufft, sade Hammarbys David Pizzoni före matchen.

– Vi får be om ursäkt när vi kommer hit med mer fans än vad Sirus har och bjuder inte till bättre än så här. Det går inte att göra det sämre än det här, säger den självkritiske vänsterbacken och kaptenen Robert Rimgård.

Hammarby missade chansen att ta ledningen

Efter drygt 20 sekunder hade Hammarby chansen att ta ledningen när David Jansson fick iväg ett fräsande skott som Anton Andersson räddade, en viktig sådan skulle det visa sig.

I anfallet efter spelade Ted Bergström Heramb in bollen från högersidan och framför mål vickade Kalle Mårtensson in bollen för 1-0 redan efter 40 sekunder. Båda spelarna har ett förflutet i Hammarby.

På tilläggstid i första halvlek spelade Noa Djäkner bollen snett inåt bakåt från höger hörnflagga och Bergström fick tag på bollen, svängde runt och klippte in 7-0 i en häpnadsväckande första halvlek som var spelmässigt jämn men där Sirius effektivitet var enorm.

Samtidigt tappade Hammarbyspelarna fokus.

– De ägnade mer tid åt att snacka med domarna och helt plötsligt stod det 6-0. De har inte kämpaglöden i dag, sade experten på Elitserien Live, Håkan Ekmyr, i pausen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.