Tellus klarade av en päng med mersmak mot storebror Hammarby i första Stockholmsderbyt på 50 år. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Tellus närmast seger i 50-årsmatch

Uppdaterad
Publicerad

I det första Stockholmsderbyt i bandyns högsta serie på 50 år var Tellus närmast segern mot Hammarby på Zinken som slutade 2-2.

Tellus bärgade poängen trots att man spelade större delen av andra halvlek med en man mindre efter ett matchstraff på Martin Deacon som fått tre utvisningar.

– Hammarby ska vara glada åt poängen och en poäng för Tellus kunde ha varit två, säger Lars Bryngelsson i Bandyplay.

I den 89:e minuten var Tellus Jonas Enander fri med Patrik Hedberg som räddade en poäng åt ett blekt Hammarby, som dock hade ribbträff på ett hörnskott av Robert Rimgård på tilläggstid.

Tellus första säsong i elitserien

Det var Tellus, kvartersklubben som gör sin första säsong i elitserien, som skapade ett par riktigt bra chanser och man hade ett mål underkänt, som framkallade vrede hos Tellusspelarna. Efter slutsignal åkte Tellusspelarna fram och kramade om målvakten Kimmo Kyllönen.

2 576 var visserligens säsongens bästa publiksiffra på Zinken, som båda lagen delar som hemmaplan, men är långt från det intresse som rådde för ett par år sedan.

Villa Lidköping slog publikrekord för nya innearenan (byggd 2009) när laget besegrade rivalen Vänersborg med 7–4 inför 5 400.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.