Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Villa Lidköping vann SM-finalreprisen mot Västerås med 7-2. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Villa Lidköpings damer avgjorde SM-finalreprisen på tre minuter

Uppdaterad
Publicerad

Villa Lidköpings damer vann SM-finalreprisen mot Västerås med 7-2.

Redan i paus var det klart. Då ledde hemmalaget med 5-0 och skyttedrottningen Ida Friman stod för en stor uppvisning.

Villa såg segern som en revansch för cupförlusten i höstas då man endast var nöjd med ”tre procent” av spelet.

– Vi har pratat om att vi ville ha den här revanschen så det känns oerhört skönt att gå ut med flaggan topp i dag. Vi kände efter 5-0 i halvtid ”att det här släpper vi aldrig”, säger Ida Friman som firade sin 24-årsdag med ett hattrick till SVT Sport.

Det var dubbla finalrepriser i Lidköping. Först ut var damlagen. Villa tog hem sitt tredje raka SM-guld i mars med att vinna med 8-1 efter fem mål av skyttedrottningen Tilda Ström, som sedan dess lämnat för Sandviken.

Det var ettan mot tvåan i serien och inget av lagen hade förlorat den här säsongen och det förväntades en jämn match, vilket det var i halva första halvlek.

Efter att Lisa Östman klippt in en högerhörna som tredjeskytt för 1-0 var det tappen ur tunnan. På tre minuter gick Villa från 2-0 till 5-0 och hade avgjort matchen redan i paus.

”Tråkigt med sådana stunder”

– Vi kommer inte upp i nivå den sista delen av första halvleken, det är nästan där vi förlorar matchen och det är tråkigt att vi får sådana stunder. Även om vi inte är nöjda med resultatet så tar vi med oss delar av andra halvlek. Det var en lärdom för oss, säger Västerås Charlotte Selbekk som var imponerad av Friman.

– Det är bara hon som kan göra sådant där ute men nu vet vi det, säger Selbekk.

Ida Friman har tagit över Ströms roll som skyttedrottning. Med sina tre mål drygade hon ut ledningen i skytteligan till 29 mål.

Vid 6-1 fick hon bollen på mittplan och tog sig igenom fem VSK-försvarare innan hon lyfte in bollen med en backhand.

– Det är roligt att spela bandy, var underhållande, och skönt med lite stolpe in, säger Friman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.