Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se ett inslag om matchen från Sportnytts sändning. Foto: Bandypuls

Villas Martin Karlsson stoppades av läkaren – avgjorde i sudden

Uppdaterad
Publicerad

Villa Lidköping vann med 7-6 efter sudden mot Vetlanda och har nu 2-0 i semifinalserien. Martin Karlsson hade fått spelförbud av läkaren och blev oväntad matchvinnare.

Klockan började närma sig straffar i slutet av förlängningen när kaptenen Martin Karlsson följde med upp i ett anfall, bollen spelades tillbaka till honom och han satte den högt och säkrade segern med sitt 7-6-mål. Karlsson hade fått direktiv om att inte skjuta.

– Det hade jag inte räknat med när jag åkte hit. Jag skulle inte spela egentligen men det blev så och jag skulle hålla mig på egen planhalva och avlasta. Det var tur att jag kom i den vinkeln, hade det varit den andra hade jag fått vända om, säger Karlsson som känner av en fingerskada.

Läkaren hade bara gett hopp om final

– Det är vår läkare som bestämmer och han hade sagt att det bara var final för mig som gällde. Jag har röntgentid inbokad på torsdag morgon men jag sa till läkaren att det kändes bra, förklarar Karlsson.

Det såg avgjort ut när Villa ledde med 5-3 men Vetlanda gick i kapp till 5-5, Kvitteringsmålet var väldigt vackert efter ett mönsteranfall där Vladimir In-fa-lin kyligt avslutade.

Med 15 sekunder kvar av ordinarie tid klippte Johan Löfstedt in 6-5 på hörna med sin femte poäng under matchen. Det verkade som om om Vetlandafostrade Löfstedt hade sänkt sin moderklubb. Han gjorde Villas första hörnmål på det tionde försöket.

Vetlanda fixade förlängning på tilläggstid

Joel Broberg hade sedan ett friläge för att avgöra definitivt för Villa men i stället var det återigen In-fa-lin att vara sist med ett kanonskott för 6-6 efter ett väldigt vackert anfall igen för Vetlanda.

I början av förlängningen höll Villafansen andan efter att skyttekungen Christoffer Edlund blev liggande efter en kollision med Vetlandas målvakt Topi Peihkuri. Anfallsstjärnan kunde resa sig efter en stund och fortsätta.

– Det är väldigt tungt givetvis. Vi gör en bra match efter våra förutsättningar men det är svårt någonstans att vara nöjd eftersom vi skulle ha vunnit, säger Vetlandas kapten Joakim Carlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.