Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se flera av poängen som innebar seger för Luleå Foto: Magnus Andersson / BILDBYRÅN

Luleå Basket till SM-final efter drama i Norrköping: ”Så himla stolt”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå vann den femte och avgörande SM-semifinalen i Norrköping med 73-76 och gick till till final mot Södertälje efter att ha vunnit serien med 2-3.

– Det jag känner nu är att jag är så himla stolt över alla i vårt lag. Vi kämpar oss verkligen igenom den här serien och gör det tillsammans för varandra, säger Fanny Wadling till NSD.

När Lovisa Hjern satte en trea för Norrköping för 63-59 i början av den fjärde perioden var Luleå nere för räkning men lyckades vända. Man gjorde tolv raka poäng och gick fram till 63-71 och släppte sedan aldrig greppet.

– Alla i vårt lag är så mentalt starka och det behöver man vara i de här matcherna, säger Wadling.

”Får jobba nattpass istället”

Norrköpings Sofia Pelander hade planerat för finalspel mot Södertälje men överväger nu att ändra schemat nästa vecka.

– Nu tror jag att jag får jobba nattpass istället. Man kan inte riktigt fatta att det är slut på riktigt nu med den här gruppen, säger Pelander, som utbildar sig till läkare och jobbar på Vrinnevisjukhuset till Norrköpings Tidningar.

Norrköping–Luleå Basket 73–76 (23–22, 19–21, 16–11, 15–22)

Poäng, Luleå: Robbi Ryan 23, Sabrina Haines 15, Josefin Vesterberg 15, Fanny Wadling 11, Sofia Hägg 9, Tiffany Barbosa 3.

Norrköping: Stella Johnson 19, Sofie Ljungcrantz 14, Lovisa Hjern 13, Kate Oliver 11, Matilda Åhlberg 9, Sofia Pelander 7.

Publik: 1 732.

Luleå vann med 3–2 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.