Luleå tog en viktig seger i toppmötet mot Borås

Efter två raka förluster studsade Luleå tillbaka när man tog en skön hemmaseger mot formstarka Borås.

Borås som kom från ett viktig seger mot serietvåan Jämtland orkade inte stå emot.

Hemmalaget besegrade Borås med 86-73 efter en fin avslutning.

I Luleå var det dags för ett möte mellan ligatrean Luleå och femman Borås.

Och det var formstarka bortalaget som tog tag i taktpinnen direkt. 22-24 till Borås efter den första perioden följdes upp med 23-26 i den andra perioden. Första halvlek slutade 45-50.

I den tredje perioden tog Luleå ledningen men det dröjde inte länge innan Borås kvitterade. Men till slut kunde Luleå gå till sista pausvilan med en tvåmålsledning sedan man vunnit tredje perioden med 17-10.

Luleå drog ifrån i sista perioden

Inför den fjärde och sista perioden stod det 62-60 och många i Luleå Energi Arena antog att det skulle bli en riktig rysaravslutning – så blev det inte.

Luleå radade upp poäng efter poäng och med två minuter kvar hade hemmalaget skapat sig en tiopoängsledning.

Resultattavlan visade 86-73 till Luleå vid slutsignal och poängkungarna blev Bryce Douvier (28 poäng) och De'Riante Jenkins(23 poäng).

Luleå ställs mot Nässjö i nästa omgång och Borås möter Norrköping.