Bengtsson: ”Känner ingen större press”

Uppdaterad
Publicerad

I eftermiddag blir det klart vilka 18 ryttare från den västeuropeiska ligan som går vidare till världscupfinalen i Göteborg. Rolf-Göran Bengtsson och Malin Baryard-Johnsson finns på plats för att rida om de sista poängen.

Svenskarna tror att det kommer att bli jämnt in i det sista – det är många som konkurrerar om de sista platserna till final.

”Det är på gränsen”

Baryard ligger på en 17:e plats i totalen inför den avslutande deltävlingen, och Bengtsson är med sina 43 poäng på en 15:e plats – vilket innebär att han ännu inte är säker på ett finalavancemang.

– Visst är det på gränsen, det är det. Vi har fyra holländare som ligger hack i häl och som är i Holland och rider inför hemmapubliken, säger den svenske stjärnan till SVT Sport.

– Så det blir lite spännande, förhoppningsvis kan vi göra något vettigt själva så vi får poäng, annars får vi förlita oss på att det faktiskt brukar räcka med  43 poäng, fortsätter Bengtsson.

”Känner ingen större press”

Baryard går ut med startnummer fem i eftermiddag, Bengtsson har startnummer 33. Totalt startar 38 ekipage.

Att det är sista chansen att kvala till final är inget som Rolf-Göran Bengtsson stressar upp sig över.

– Att rida de här klasserna gör vi ju varje helg i stort sett. Jag känner ingen större press, utan man vill som vanligt ta en fin placering. Det är en vanlig dag på jobbet säger Rolf-Göran Bengtsson med ett skratt.

Följ tävlingen direkt i SVT Play, med start 14.55.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.