Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Torbjörn Blomdahl vänder och tar sitt tionde EM-guld. Foto: Kozoom

Torbjörn Blomdahl tog sitt tionde EM-guld – 39 år efter sitt första

Uppdaterad
Publicerad

39 år sedan det hände första gången.

Nu har Torbjörn Blomdahl, 61, gjort det igen.

Han tog sitt tionde EM-guld i trevallars carambole i Ankara, Turkiet.

– Det var konstant stress under hela turneringen, säger han till SVT Sport.

Torbjörn Blomdahl är en av de absolut bästa inom trevallars carambole, vilken är en gren inom biljardsporten. Han har sex VM-guld på meritlistan och nu kan 61-åringen lägga till ytterligare en fin bedrift på sitt CV.

Blomdahl besegrade nämligen tysken Martin Horn med 50-48 efter att ha vänt ett underläge i matchen som avgjordes i turkiska huvudstaden Ankara.

– Nu dagen efter känns det lite tomt för det var en sådan otrolig stress under hela tävlingen ända fram till mållinjen. Men det var väldigt skönt att göra den sista poängen, säger Torbjörn Blomdahl till SVT Sport.

”Får sluta tänka på att sluta”

Det var hans tionde EM-guld i karriären och 39 år efter sitt allra första.

– Jag tänker mest att det är kul att jag fortfarande kan vinna någonting. Jag vann två tävlingar förra året och har vunnit en hittills i år. Så jag får sluta tänka på att sluta.

Så det finns inga planer på att varva ner?

– Nej det liknar mer att jag ska fortsätta till normal pensionsålder, kring 65. Jag satsar på alla tävlingar eftersom det är så sällan jag får chans att vinna någonting. Det är svårt, så jag tar chansen överallt att lyckas. Det kan smälla till när som helst, som det gjorde nu!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.