Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här gör förre världsmästaren Jörgen Persson, 57, comeback: ”Nervös” Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Förre världsmästaren Jörgen Persson, 57, efter comebacken: ”Var lite nervös”

Uppdaterad
Publicerad

För en månad sedan coachade han det svenska herrlaget till EM-guld inför storpublik i Malmö Arena. I dag gjorde den förre världsmästaren Jörgen Persson, 57, comeback i Lessebo sporthall efter tio års uppehåll.

– Det var lite nervöst men kul att spela, säger Persson till SVT Sport.

Jörgen Persson vann fem VM-guld (ett i singel) och nio EM-guld (ett i singel) under den långa och framgångsrika karriären, som han avslutade i den kinesiska ligan för tio år sedan. De senaste åren har han varit förbundskapten för herrlandslaget.

När sedan storsatsande Kosta SK i division 1 södra hörde av sig tackade 57-åringen ja och får bland annat spela med förre landslagsmannen Pär Gerell och Malte Möregårdh, storebror och tränare till Truls Möregårdh.

Persson spelade sammanlagt fyra singelmatcher uppdelat på två lagmatcher under dagen och vann samtliga.

”Nu var det helt nytt”

I den första matchen mot Åstorps Andreas Dilling gick det till skiljeset innan Persson kunde vinna med 3-2 (11-3, 4-11, 11-5, 10-12, 11-8)

– Jag har ju hållit igång men det är en viss skillnad mot att spela mot de andra i landslaget där man vet var bollen kommer. Nu var det helt nytt så det var inte helt enkelt och så var det en del publik i hallen, säger Persson.

Persson känner att han kommer att behöva öka träningsmängden.

– Det kände jag att jag behöver göra för att hänga med, säger Persson vars nya lag har som mål att gå upp i superettan till nästa säsong och på sikt nå högsta serien Pingisligan.

– Vi får se hur länge jag är med i detta laget.

Se SVT:s intervju med Jörgen Persson i spelaren nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.