Champions League slutade med besvikelse för Xu Hui, Robert Svensson och Mattias Översjö i Eslöv. Foto: Bildbyrån

Trist slut för Eslöv

Uppdaterad
Publicerad

Kristian Karlssons Pontoise Cergy vann Champions League-finalen mot Eslöv med minsta möjliga marginal hemma i Paris. I den fjärde matchen vann Tristan Flore med 3-1 mot Eslövs Xu Hui och saken var klar.

Efter 4-4 totalt i matcher tog Paris-klubben hem CL-bucklan efter

15-14 i seträkning.

Efter över tre timmars kamp avgjorde Flore överraskande och spelarna kramade honom i en hög på golvet medan fansen skrek av lycka.

– I den förra matchen slaktade han mig men i den här matchen var han tvungen att vinna och något han inte var van vid och det utnyttjade jag, säger Flore om skrällen mot Xu Hui i SVT Sports sändning.

Alla trodde att Karlsson lätt skulle avgöra i den tredje matchen och Flore som stod näst i tur brydde sig till en början inte ens om att börja värma upp för sin match.

Kristian Karlsson missade chansen att avgöra och föll överraskande med 1-3 mot Robert Svensson i kvällens mest sevärda match, en uppgörelse mellan spelare fostrade i Trollhättan. Det var Karlssons sista match med Paris-laget. Till hösten spelar han med den tyska mästarklubben Düsseldorf.

– Förlorat har man gjort förr, men det här var en ny dimension av förlust. Aldrig har väl begreppet små marginaler passat bättre in, säger Eslövs Robert Svensson till TT.

Matchfakta Champions League-finalen:

Pontoise Cergy (Paris) – Eslöv 3-1    

Tristan Flore – Xu Hui 2-1            

(11-6,13-11,6-11,11-7)               

Kristian Karlsson-Robert Svensson 1-3 

(11-4,5-11,7-11,9-11)                  

Marcos Freitas – Xu Hui 3-1           

(6-11,13-11,11-8,15-13)                

Tristan Flore – Mattias Översjö 3-0   

(11-8,11-9,11-7)                      

Pontoise mästare med 15-14 i set efter 4-4 i matcher.                        

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.