Mattias Falck slog världsfyran – klar för kvartsfinal Foto: Bildbyrån

Falcks sensation – slog världsfyran

Uppdaterad
Publicerad

2-2 i set men Mattias Falck avslutade bäst. Den svenska världstolvan vann de två sista seten och slog ut världsfyran Lin Gaoyuan med 4-2 i set. I kvartsfinalen väntar svenskmöte – han ställs mot Kristian Karlsson.

– Jag är nöjd med servarna, ja, allting egentligen. Det här var en av mina allra bästa vinster, säger Mattias Falck till svenskbordtennis.com.

Att Mattias Falck är klar för kvartsfinal i Swedish Open i bordtennis är stort. Vem han slog är ännu större. Falck slog ut stjärnan och världsfyran Lin Gaoyuan med 4-2 i set.

På den sista bollen pressade svensken ner kinesen med sin backhand, långt från bordet höll han ut ett par bollar men slog sedan en forehand långt.

SOC

Falck skrek ut sin glädje mot den jublande publiken.

”En av mina bästa vinster”

– Han är snabb och bra på det mesta, men jag fokuserade på mitt eget spel och körde på. Jag är nöjd med servarna, ja, allting egentligen. Det här var en av mina allra bästa vinster, säger Mattias Falck till svenskbordtennis.com.

En minst lika stor knall stod Kristian Karlsson för. Med en mäktig forehand slog Karlsson ut tian i världen – japanen Koki Niwa.

Mäktig vändning

Kristian Karlsson låg under med 2-1 i set men avslutade perfekt. Svensken, som tillsammans med just Mattias Falck tidigare under kvällen blev klar för final i dubbel, vann de tre sista seten och vann med 4-2.

– Jätteviktigt att jag fick med mig femte setet och fick en bra start i setet efter. Koki är lurig och en spektakulär spelare, säger Kristian Karlsson till svensk bordtennis.com 

Det sista setet var han fullkomligt överlägsen – spelade ut japanen och vann med 11-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SOC

Mer i ämnet