Mattias Karlsson, Pär Gerell, Anton Källberg och Kristian Karlsson inför OS i Rio. Foto: Bildbyrån

Väntade herrar till pingis-EM

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en väntad herrkvartett som representerar Sverige i EM i bordtennis i Budapest den 18–23 oktober – Kristian Karlsson, Pär Gerell, Mattias Karlsson och Anton Källberg.

Dessa fyra spelare var också de som representerade Sverige på OS i Brasilien i somras samt de fyra svenskar som återfinns högst upp på den internationella världsrankningen.

”Det blir de fyra OS-lirarna till EM. De är våra fyra högst rankade och de som visat framfötterna mest internationellt. De tre högst rankade kändes helt självklara och nu spelade Anton Källberg bra i Czech Open och han känns ordentligt på gång igen”, säger förbundskapten Marcus Sjöberg om sin uttagning i ett pressmeddelande.

Jens Lundquist och Jon Persson var de som låg närmast en plats i EM-laget.

”Men de får stå åt sidan den här gången då vi bara har fyra platser på grund av att vi inte nådde en topp-4 plats på senaste lag-EM”, säger Sjöberg.

Pär Gerell tog brons i singel i senaste EM i ryska Jekaterinburg 2015, Sveriges första singelmedalj på herrsidan sedan 2000.

I dubbel kommer Kristian Karlsson och Mattias Karlsson, samt Gerell och Källberg att bilda par. Karlsson/Karlsson tog silver i EM 2012 och brons i EM 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.