Foto: TT Nyhetsbyrån

Skoglund försvarade mästarbältet

Uppdaterad
Publicerad

I den första fullängdsmatchen i Sverige på över 50 år försvarade Erik Skoglund sin interkontinentala IBF-titel i lätt tungvikt.

I överlägsen stil besegrade han ukrainaren Oleksandr Tjerviak.

– Stämningen är helt fantastisk. Jag kan inte fatta att det är sant. Att det skulle bli så här fantastiskt hade jag inte kunnat drömma om, säger Erik Skoglund till SVT Sport efter den historiska händelsen.

Den inledande ronden var jämn och avvaktande, men i den andra kopplade Skoglund greppet och var sedan aldrig hotad.

– Det var en svår match. Inte svår att vinna, men svår att se bra ut. Han är hal, svår att få träff på, och svår att glänsa mot.

Oleksandr Tjerviak hade inte mycket att säga till om och den svenske boxaren vann samtliga ronder.

– Jag är jättenöjd med Erik att han klarade 12 ronder, med den här pressen, med det enorma trycket från publiken och förväntningarna som vilade på honom, säger tränaren Tommy Antman till SVT Sport.

”Segern är en värdemätare”

Skoglund försvarade mästarbältet i lätt tungvikt i IBF:s interkontinentala klass inför ett utsålt Rosvalla Ishall i hemstaden Nyköping.

Segern i återkomsten, efter diskbråcksoperationen, innebär att Skoglund har 23 matcher utan förlust.

– Det är en värdemätare på att jag kommit tillbaka efter ryggskada. Att jag har gått 12 ronder, ha det i kroppen, är otroligt viktigt inför framtiden.

Och det kommer mer?

– Ja, absolut.

Tränaren Tommy Antman:

– Jag är imponerad att han orkar distansen ut. Han har varit borta i 10 månader och genomgått en svår operation, med tanke på det gör han en enorm bragd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.