Badou Jack. Foto: Bildbyrån

Efter världsmästartiteln: Badou Jack siktar mot ny viktklass

Uppdaterad
Publicerad

Inatt blev den svenske boxaren Badou Jack världsmästare i sin nya viktklass lätt tungvikt då han slog britten Nathan Cleverly, men han kan redan vara påväg mot nästa viktklass.

– Vi kanske tar en tredje viktklass snart. Det är mitt mål. Just nu fokuserar jag på lätt tungvikt, men sedan kanske det blir cruiservikt, säger han till SVT Sport.

I och med nattens seger blev Badou Jack den första svensken någonsin att bli världsmästare i två olika viktklasser, men han nöjer sig alltså inte där.

Först ska han ändå vinna mer inom lätt tungvikt. Nattens världsmästartitel var under organisationen WBA och till näst hoppas han få gå en match om WBC-titeln.

– Varje seger är viktig. Nu har jag bältet här och så ska vi ta ett nytt bälte i nästa match. Jag vill möta Adonis Stevenson som är WBC-mästare, säger Jack till SVT Sport.

”En lättnad”

Efter matchen var Jack både glad och stolt.

– Det känns riktigt kul. Det är en lättnad att äntligen vinna bältet. Det kan inte bli större än det här.

Badou Jack fyller snart 34 år och är medveten om att han inte har många år kvar. Ändå vill han hinna uträtta mycket inom boxningen.

– Just nu är jag på topp, men jag har några år kvar.

Redan 2015 blev Jack världsmästare i viktklassen supermellanvikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.