Exklusivt: SVT Sport träffar boxaren Pacquiao

Uppdaterad
Publicerad

Det kallas för en av boxningsvärldens hetaste fajter någonsin. På lördag gör de två legendarerna Floyd Mayweather JR och Manny Pacquiao upp i Las Vegas och på spel står tre världsmästarbälten. SVT Sport har exklusivt träffat Pacquiao i Los Angeles.

–  Jag ser fram emot den här matchen så otroligt mycket. Jag är redo till 100 procent, både fysiskt och psykiskt, säger Pacquaio till SVT Sport.

Han växte upp i extrem fattigdom i hemlandet Filipinerna och var utdömd på förhand. Men med fem syskon och en ensamstående mamma lät sig Manny Pacquiao inte golvas, istället kämpade han sig ut från slummen i Manilla till en plats där boxningen blev hans räddning.

Vid 36 års ålder är Pacman som han kallas en av världens bästa och mest välbetalda boxare.

– Jag är stark mentalt, spirituellt och fysiskt. Jag känner ingen rädsla. Jag vet att gud är med mig och han har lovat mig allting. Det tror jag är nyckeln till framgång också, att tro på gud, säger han.

En match mellan det goda och det onda

Somliga kallar det en match mellan den goda och den onda. Pacquiao beskrivs som en nationalhjälte i Filipinerna. En djup religiös man av folket vars största mål är att förhindra fattigdom i hemlandet.

Floyd Mayweather, å andra sidan är en obesegrad gigant som har betydligt fler skandaler i bagaget. Han är dömd för kvinnomisshandel vid ett flertal tillfällen och när han uttalade sig rasistiskt om just Pacquiao för några år sen gav det stora rubriker i amerikansk media.

–  Det är personligt nu och jag glad att det här matchen blir av. Min ”killer instinct” är tillbaka, likaså min aggressivitet, målmedvetenhet och ilska, säger han.

Hur rädd är du för att förlora?

–  Jag är inte rädd för att förlora, herren kommer ge mig en seger.

– Efter den här matchen vill jag bli ihågkommen som en person som gav allt och en person som gick från att inte ha någonting till att ha allting.

Se hela inslaget med Manny Pacquiao i Sportnytt kl 22 eller i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.