Foto: SVT Sport

Han vill boxas för biljetter till fighten

Uppdaterad
Publicerad

De billigaste biljetterna till fighten mellan Floyd Mayweather och Manny Pacquiao kostade 13 000 kronor.

På svarta marknaden säljs de nu för 33 000 kronor.

Vissa gör vad som helst för att få en plats i MGM Grand Garden Arena.

Som Johnny – han vill boxas för biljetter.

Johnny befinner sig utanför MGM Grand Garden Arena. En helt vanlig amerikan, men i dag står han i bar överkropp och har gröna boxningshandskar. Och håller i en skylt med texten: boxas för fightbiljetter.

För vem som helst kunde inte få tag i biljetter till nattens fight, där Manny Pacquiao och Floyd Mayweather gör upp om WBA-, WBC- och WBO-mästarbältet. 13 000 kronor kostade den billigaste – Johnny har ingen och försöker få en på sitt eget vis.

– Jag ska försöka slåss för biljetter. Jag måste mäta min motståndare, se till att han har min viktklass, samma längd och att jag har bättre räckvidd för att hålla honom borta, säger Johnny till SVT Sport.

Har du boxats tidigare?

– Jag tränade lite muay thai när jag var yngre, och har tagit några boxningslektioner. Så förhoppningsvis kommer det att hjälpa mig.

Tror du att du får några biljetter?

– Nej, säger Johnny och skrattar.

De som har biljetter får på plats se om antingen Mayweather eller Pacquiao vinner ”århundradets fight”. Men ingen av boxarna kommer att lämna Las Vegas lottlös. Pacquiao får cirka en miljard kronor medan Mayweather får 1,5 miljard. Enligt nyhetsbyrån Reuters kan båda få ännu mer.

Se intervjun med Johnny i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.