Foto: Mattias Sandberg

Jack: ”Jag kommer vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit ett händelserikt år för världsmästaren Badou Jack. Han har blivit pappa, sparkat tränare och laddat för den största matchen i karriären hittills. På lördag går Jack upp i ringen i New York, två mästarbälten står på spel.

33-årige Badou Jack är redo för den största matchen i karriären hittills. De minutitiösa förberedelserna med teamet har gått bra. Fokus nu är att få bort de sista hektona inför invägningen. Inte mer än 76,2 kg är det som gäller i klassen supermellanvikt där Jack är världsmästare i organisation WBC.

– Just nu vill jag bara äta kolhydrater och dricka. Men det är invägning imorgon så det blir vatten och liten bit fisk, jag kommer klara vikten bra den här gången, säger Badou Jack till SVT Sport.

”Ingen lätt match”

Sedan han blev världsmästare i april 2015 har Jack lyckats försvara titeln två gånger. Nu i Brooklyn på lördag väntar britten James DeGale som sätter sitt världsmästarbälte i organisationen IBF på spel. Vinnaren blir alltså dubbel världsmästare.

– Han är duktig, ganska flashig, boxar med händerna nere. Det är en tuff motståndare, han är olympisk guldmedaljör och världsmästare som proffs. Det blir ingen lätt match.

Jack är fullt medveten om att det kommer bli tufft. Och DeGale är även vänsterhänt, eller som man säger inom boxningen så kallad southpaw.

– Jag har haft mycket sparring mot vänsterhänta flera fd världsmästare. Min förra match var dessutom mot en southpaw. I över ett år har jag förberett mig mot vänsterhänta så det är inget problem.

Blev pappa ifjol

Det har varit ett händelserikt år för Jack, han sparkade tränaren, motståndaren i senaste matchen åkte fast för dopning och den 14 april ifjol blev han pappa för första gången. Dottern Malaniyah blir alltså 9 månader på matchdagen.

– Det är bara extra motivation och hon kommer vara vid ringside också.

Sista middagen med teamet innan invägningen intas på en familjär italiensk restaurang i Brooklyn. Och Jack är säker på vad vill på lördag

– Jag kommer vinna matchen utan problem.

Utan problem?

– Utan problem, yes, säger Badou Jack till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.