Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Hör Jake Paul berätta för SVT om varför han började boxas och vad sporten betytt för honom. Foto: Bildbyrån

Jake Paul inför stormatchen mot Nate Diaz: ”Jag kommer att avsluta hans karriär”

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanen Jake Paul har gått från känd influencer till stjärna i boxningsvärlden.

I helgen går han ännu en stor match – och för SVT Sport berättar han om vad som lockade honom till sporten.

– Jag var på väg ner för en mörk stig, men boxningen blev min räddning, säger han.

Jake Paul, 26, fortsätter att vara ett av boxningsvärldens mest omtalade namn.

Natten mot söndag, svensk tid, väntar en ny stor match. Den här gången tio ronder mot MMA-legendaren Nate Diaz i Dallas, Texas. Viktgränsen är 83,9 kilo.

Paul förlorade sin senaste match – en poängförlust mot Tommy Fury i februari – men hade innan dess radat upp sex raka segrar varav fyra på knock. För Nate Diaz blir det hans debut som proffsboxare, men som MMA-fajter är han välmeriterad med 34 matcher.

Den 38-årige Diaz vann sin senaste match, i september 2022, och valde sedan att testa lyckan utanför UFC för att tjäna större pengar.

– Jag förutspår en knockout-seger i femte ronden. Jag är inte oroad utan vet hur mycket träning jag har lagt ned. Han kanske kommer att träffa mig några gånger, det tillhör sporten, men det kommer bara att väcka mig. Jag kommer att träffa honom ännu hårdare och avsluta hans karriär, säger Jake Paul till The MMA Hour inför matchen.

Från Disney till ”boxningens superhjälte” – vem är Jake Paul?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från Disney och Youtube till ”boxningens superhjälte” – vem är Jake Paul? SVT har fått en exklusiv intervju med stjärnan. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.