Foto: Bildbyrån

Förlust för Svensson i titelmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Klara Svensson lyckades inte vinna världsmästarbältet WBC, i lätt weltervikt. Den regerande mästarinnan Erica Farias blev för svår för svenskan.

Klara Svensson förlorade titelmatchen mot Erica Farias. Argentinskan vann efter tio ronder på domslut och försvarade därmed sin titel. Förlusten var 27-årige Svenssons första efter 16 matcher som obesegrad.

De första två ronderna var jämna med Svensson som den mest aktiva av de två.

Farias kom ut i tredje och satte upp ett högre tempo men Svensson svarade och fick in en bra träff.

Jämnare i den fjärde där Farias försökte kompenserade sin sämre räckvidd och jobbade hårt för att komma in på kroppen på Svensson.

Femte ronden avgjorde

Farias fortsatte att höja tempot och i den femte ronden fick hon in en riktigt bra högerkrok och Klara Svensson var på väg ner för räkning men räddades av gonggongen.

Efter det var det uppförbacke för Svensson som aldrig riktigt hämtade sig från den smällen och Farias tog över matchen och lyckades gång på gång få till bra slagserier mot svenskan.

Svensson gjorde ett tappert försök i sista ronden men lyckades inte rubba argentinskan och förlusten efter domslut var ett faktum.

Domarnas poäng blev 98-93, 96-93, 96-94 till fördel för Erica Farias.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.