Ukrainaren Vladimir Klitjko är en av boxningsvärldens största stjärnor. Foto: BILDBYRÅN

Klitjko skadad – toppmatchen uppskjuten

Uppdaterad
Publicerad

Boxningsstjärnan Vladimir Klitjko har dragit sig ur toppmatchen mot obesegrade britten Tyson Fury den 24 oktober.

En skada i ena benet stoppar ukrainaren.

”Jag såg fram emot den här matchen väldigt mycket”, säger han.

Fajten mellan 39-årige superstjärnan Klitjko och den 206 centimeter långe Fury, 27, är en av de mest intressanta tungviktsmatcherna på senare år. Men fansen får vänta ett tag till.

Klitjko – som har fyra mästarbälten i tungvikt – har skadat ena benet på en träning och tvingas till vila.

– Jag vet att många fans har betalat för att komma och stötta mig i Düsseldorf. Jag är väldigt ledsen att jag inte kan gå matchen den 24 oktober och vill också be om ursäkt till min motståndare som har lagt ned många veckors förberedelser. Jag ska göra mitt bästa för att återhämta mig så snabbt som möjligt, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt brittiska Sky Sports kommer matchen fortfarande bli av i Düsseldorf och ett nytt datum fastställs under nästa vecka.

Klitjko har gått 67 proffsmatcher i karriären och vunnit 64 av dessa varav 53 på knockout. Bjässen Tyson Fury har gått segrande ur samtliga sina 24 matcher, 18 har kommit via knockout.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.