Ukrainske tungviktsstjärnan Vladimir Klitjko. Foto: BILDBYRÅN

Nytt datum för Klitjko–Fury

Uppdaterad
Publicerad

Vladimir Klitjkos upphaussade match mot obesegrade britten Tyson Fury fick skjutas upp sedan ukrainaren skadat vaden. Nu har man hittat ett nytt datum. Matchen blir av den 28 november i tyska Düsseldorf.

Den ukrainske tungviktsstjärnan drog sig ur fajten med en skada bara dagar efter att Tyson Fury anlänt till en presskonferens utklädd till Batman. Men nu har Klitjko fått grönt ljus av läkarna och matchen blir av om åtta veckor.

– Min skada kommer att läka snabbt nog för mig att kliva upp i ringen den 28 november. Jag kommer att fortsätta min förberedelser och är väldigt glad, speciellt för mina fans skull, säger han i ett uttalande.

Tyson Fury har haft extrem otur med motståndare som dragit sig ur matcher. Bland annat har det skett två gånger med landsmannen och förre WBA-mästaren i tungvikt David Haye.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.