Boxningsstjärnan Manny Pacquiao. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Pacquiao gör comeback i november

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Manny Pacquiao gör comeback mot tio år yngre världsmästaren Jessie Vargas i november.

Det uppger stjärnans manager Michael Koncz för Los Angeles Times.

”Att dra sig tillbaka passar inte Manny just nu”, säger han.

Det har knappt gått fyra månader sedan Manny Pacquiao lade handskarna på hyllan för att satsa på den politiska karriären i hemlandet Filippinerna. Men redan nu väljer den 37-årige stjärnan att göra comeback.

Enligt managern Michael Koncz kommer Pacquiao att möta Jessie Vargas, WBO-mästaren i weltervikt (66,7 kilo) i höst. Ingenting är officiellt men fajten ser ut att bli av den 5 november i antingen Las Vegas eller Dubai.

– Han har boxning i blodet. När han tränar ser man en dramatisk skillnad i hans humör. Han blir glad. Det är otroligt vad träning och fajting gör för honom, säger Koncz till LA Times.

Den tio år yngre Vargas har vunnit 27 av 28 proffsmatcher och bara förlorat mot Timothy Bradley – samme Bradley som Pacquiao i april besegrade för andra gången.

”Pac-Man” har blivit världsmästare i åtta (!) olika viktklasser och har vunnit 58 av karriärens 66 matcher. Han har hela 38 vinster på knockout, men har bara vunnit på domslut de senaste sju åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.