Mikaela Laurén och Klara Svensson under deras möte i september 2016. Foto: Bildbyrån

Vinnande Laurén och Svensson i kontakt om returmatch: ”Hoppas hon är sugen”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll gick Mikaela Laurén upp i ringen för sista gången. Hon vann mot serbiskan Eva Bajic på poäng vid en gala i Göteborg.

Men sista gången kan bli näst sista gången.

Till SVT Sport uppger nu Laurén att hon varit i kontakt med drömmotståndaren Klara Svensson som kan få henne att ändra pensioneringsplanen.

42-åriga Mikaela Laurén har sedan tidigare annonserat att kvällens match mot serbiskan Eva Bajic skulle hennes sista i karriären. Hon har också tidigare uppgett till SVT Sport att om ett returmöte med Klara Svensson skulle bli av, så går hon en match till.

Nu berättar Mikaela Laurén att de varit i kontakt med varandra för att få till drömmatchen.

– Ja, vi har varit i kontakt. Via manager och promotor, säger hon till SVT Sport innan kvällens match var avgjord.

2016 möttes Laurén och Svensson i ringen inför storpublik på Hovet i Stockholm. Svensson vann på poäng. Den stenhårda matchen föregicks av flera månaders tuffa psykningar och hån och blev en av Sveriges mest upphaussade fajter genom tiderna.

Om du spår i kulan, kommer det bli en match mot Klara?

– Jag hoppas hon är sugen. Det kan vara svårsålt med biljetter. Allt handlar om ekonomi och intresse. Men jag tror många vill se en match mellan oss. Det blir Skåne mot Stockholm. Så kan man se på det.

Men först och kanske sist gick hon upp i ringen mot Bajic vid en gala i Göteborg. Laurén hade besegrat Bajic två gånger tidigare. I det senaste mötet vann Laurén på poäng. Men någon promenadseger trodde inte Laurén att det skulle bli.

– Det kommer bli tufft. Jag känner inte till hennes form, men min uppladdning har varit stökig med bröllop och sjukdom, sa hon till SVT före kvällens match.

Är du sjuk nu?

–  Jag har ont i halsen. Egentligen borde jag inte tävla. Jag har feber, men ingen hög feber. Så jag vill inte ställa in matchen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.