Mikaela Laurén poserar för ett porträtt inför boxningsgalan i Sundsvall förra helgen. Foto: Bildbyrån

Laurén går sista matchen i juni

Uppdaterad
Publicerad

Den 9 juni i Göteborg kliver boxaren Mikaela Laurén upp i ringen för sista gången i karriären.

Bara en person kan få 42-åringen att ändra sig.

– Det här blir min sista match om det inte dyker upp ett erbjudande att möta Klara Svensson, men jag tvivlar på att det sker, säger hon till SVT Sport.

I helgen blev Mikaela Laurén sexfaldig världsmästare när hon besegrade tyskan Verena Kaiser och tog hem IBO-titeln i superweltervikt (69,5 kilo) vid en gala i Sundsvall. Svenskan pratade redan före matchen om att hon ser slutet på karriären, och nu meddelar hon att en match i Göteborg den 9 juni blir karriärens sista.

– Jag har haft en lång och framgångsrik karriär och vill sluta på topp. Jag ska gifta mig i slutet av maj och vill gärna skaffa barn innan det blir för sent. Det här blir ett bra avslut, säger Laurén till SVT Sport.

Vem som står för motståndet på galan är ännu oklart, men det blir en sexrondersmatch där inga titlar står på spel.

Öppnar dörren för returmöte

– Min tränare letar för fullt efter en motståndare. Drömmen vore förstås att möta Klara Svensson, men hon vågar inte ställa upp. Hon har för mycket att förlora på en sån match och jag har inte all tid i världen. Det här blir min sista fajt om det inte dyker upp ett bud att möta Klara innan sommaren är slut.

Du slänger in den brasklappen ändå?

– Haha, ja. Det skulle vara fantastiskt att få möta Klara igen. Jag tvivlar på att det blir så, men dyker den matchen upp innan september så tar jag den. Just nu riktar jag in mig på min sista match, men kommer det budet så vore ingen gladare än jag.

Hur känns det att lägga av med idrotten?

– Det känns sorgligt. Jag var sex år gammal när jag började simma och det gjorde jag i 22 år. Nu har jag varit boxare i elva år. Jag har tävlat i så många år att det kommer att kännas tomt. Förhoppningsvis skaffar jag barn och då får jag försöka bli världsmästare på att vara mamma i stället, säger Mikaela Laurén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.